MSF kuntoutus

MSF-kuntoutus SÄHKÖ-LASER AKUPUNKTIO

 

Msf on lyhennys sanoista ”Mäkelän sähköfysiologinen kuntoutusmenetelmä”. Tämä kuntoutusmenetelmä perustuu 70-luvulla alkaneeseen Prof. Reijo Mäkelän aloittamaan ja hänen tyttärensä Prof. Anu Mäkelän jatkamaan ja edelleen kehittämään tutkimustyöhön ja sen sovellutuksiin.
Hoidon aikana akupunktiopisteitä stimuloidaan ”kynällä”, josta tulee hoitavaa, low-level tyyppistä pehmytlaseria ja matalataajuista sähkövirtaa sekä käytetään erilaisia valoklustereita suoraan kudokseen. Hoito on osoittautunut ylivoimaiseksi eri ärsytystapojen vertailussa akupunktiossa. Hoitomuotoa on kutsuttu joissakin tieteellisissä piireissä vuosisatamme yhdeksi suurista lääketieteellisistä saavutuksista. Tärkeätä osaa hoidoissa näyttelevät myös ravinto-oppi, vitamiinit ja hivenaineet sekä niiden kokonaisvaltainen käyttö. Asiakkaat kokevat hoitotapahtuman miellyttäväksi, helpoksi ja tehokkaaksi.

 

Msf-kuntoutuksessa pyritään selvittämään vaivojen perussyitä ja sitä kautta pääsemään hyviin hoitotuloksiin. Eri akupunktiopisteiden sähköisen vastuksen mittaamisella on tärkeä merkitys perussyiden löytämiselle. Sähkövirta kulkee ihmiskehon läpi, joka taas vaikuttaa kaikkien solujen toimintaan. Msf-testauksella, joka suoritetaan ensimmäisella hoitokerralla, tutkitaan sisäelimien kunto. Testi paljastaa hyvin herkästi poikkeavuudet eri elimien toiminnassa. Jo varhaisessa vaiheessa toimintahäiriöt huomataan ja näin voidaan ennaltaehkäistä sairauden puhkeaminen. Tuntemalla sairauden tai vaivan perussyy, voidaan sähköimpulssi ohjata haluttuun kehon osaan akupunktiopisteen kautta.

Mm. korvalehdessä sijaitsee akupunktiopisteet kaikille elimille ja kehon osille. Nämä näyttävät, onko jonkin rauhasen toiminta normaalia vai ei. Ruokavaliossakin voi olla korjaamisen varaa.

Korvan pisteiden hoito. Selän pisteiden hoito.
Korvan akupisteiden ja selän akupisteiden hoitoa sähkölaser -kynällä.

Msf-kuntoutuksen etuja

• Hoidossa ei käytetä neuloja, laitteen kynää käytetään ainoastaan ihon pinnalla.
• Hoito on erittäin tarkka, koska Elaps-laite ilmoittaa, milloin kynä on täsmälleen akupunktiopisteessä. Tämä perustuu siihen, että akupunktiopisteillä on alhainen sähköinen vastus.
• Hoito sopii kaikille ja kaiken ikäisille. Voidaan hoitaa myös sydäntahdistinpotilaita turvallisesti.
• Kliinisesti tutkittu, turvallinen ja tehokas.

Elaps Cluster
Elaps 4 -laite ja laserkynät

Miten Msf-kuntoutus vaikuttaa?

Msf-kuntoutus soveltuu akupunktion monien vaikutustapojen vuoksi mitä useimpien vaivojen hoitoon. Mm. erilaisten vammojen paranemisprosessia voidaan nopeuttaa huomattavasti normaaliin paranemisprosessiin nähden.

Seuraavassa tärkeimmät vaikutustavat:

1. Kivunlievitys (analgesia)
Tiettyjä pisteitä käsittelemällä voidaan nostaa kipua lieventävien endorfiinien ja enkefaliinien määrää elimistössä. Hoito sopii hyvin mm. erilaisten lihas- ja nivelkipujen, reuma- ja fibromyalgia-kipujen ja migreenin sekä päänsäryn hoitoon. Uusien lisälaitteiden, kuten esim. sini- tai punaklustereiden avulla voidaan rauhoittaa tulehdusta ja turvotusta, sekä trigger-pisteiden kautta saada lihasjännityksiä laukeamaan. Valo edistää ja nopeuttaa myös luunmurtumien paranemista. Eri väriset valot muodostuvat eri valon aallonpituudesta. Ks. lisää kohta 4.

2. Rauhoittaminen (sedaatio)
Akupunktion avulla aivojen beta- ja theta-aaltojen määrää voidaan vähentää ja tätä kautta sillä voidaan hoitaa unettomuutta, hermostuneisuutta ja jopa hysteriaa ja epilepsiaa.

3. Tasapainottaminen (homeostaasi)
Sympaattisen ja parasympaattisen hermoston, sekä hormoneja tuottavien rauhasten toimintoja tasapainottamalla voidaan vaikuttaa mm.: • sydämen toimintaan ja verenkiertoon ja hoitaa mm. liian korkeaa tai liian matalaa verenpainetta ja sydämen rytmihäiriöitä • astmaan, sarkoidoosiin ja muihin keuhkosairauksiin hengitystoimintoja säätelemällä • ruoansulatukseen, mm. maksavaivoihin, ilmavaivoihin, ärtyneeseen ruoansulatuskanavaan, laktoosi-intoleranssiin, keliakiaan, paksunsuolen haavaumaan ja Chronin tautiin • umpirauhasten toimintaan, esim. kilpirauhasen vajaa- tai liikatoimintaan, haiman kautta diabetekseen ja sukurauhasten kautta kuukautisvaivoihin, vaihdevuosivaivoihin ja lapsettomuuteen

4. Vastustuskyvyn parantaminen (immuniteetti)
Lisäämällä valkosolujen eli leukosyyttien määrää on akupunktiolla laaja antibioottinen vaikutus bakteereja, sieniä ja viruksia vastaan eli se nostaa elimistön puolustuskykyä tartuntatauteja ja tulehduksia vastaan. Sinisellä laservalolla on todettu olevan tehokas antibakteerinen ja tulehdusta estävä vaikutus. Hoidossa käytetään sinistä valoa paikallisesti ihon ongelma-alueelle, esim. akneen, psoriasikseen, ihottumaan ja haavojen nopeampaan paranemiseen. Käytössämme olevalla siniklusterilla on voimakas pieneliöitä tuhoava vaikutus. Lisäksi se tehostaa lääkeaineiden, erityisesti antibioottien hyväksikäyttöä.

5. Psyykkisiin tekijöihin vaikuttaminen
Akupunktiolla voidaan vaikuttaa suoraan aivojen verenkiertoon ja aineenvaihduntaan. Sillä voidaan esim. nostaa dopamiinin määrää aivoissa ja kiihdyttää aminohappoaineenvaihduntaa. Näin ollen hoidolla voidaan vaikuttaa joihinkin psyykkisiin vaivoihin, masennukseen, muistamattomuuteen, Alzheimerin tautiin, parkinsonismiin ja lieviin kehityshäiriöihin.

6. Motorisen palautumisen edistäminen
Tietynlainen sähköärsytys hidastaa vaurioituneen hermoradan ja sen hermottamien lihasten rappeutumista, nopeuttaa hermoradan uusiutumista ja kiihdyttää esim. halvaantuneen alueen motoneuronien toimintaa. Sähkölaserakupunktiolla on saatu hyviä tuloksia erilaisten halvauksien esim. kasvohalvauksen ja hemiplegian kuntoutuksessa varsinkin akuuteissa tapauksissa.

Edellä mainittujen esimerkkitapausten lisäksi on sähkölaserakupunktiolla hoidettu menestyksekkäästi erilaisia allergioita ja vahvistettu yleiskuntoa vakavissakin sairaustiloissa kuten esim. syövässä. Msf-kuntoutuksessa käytetty sähkölaserakupunktio on täysin turvallinen syöpäsairauksien hoidossa, sillä se heikentää syöpäsoluja ja vahvistaa terveitä soluja. Se mm. vähentää sytostaattihoidon aiheuttamaa pahoinvointia.

Sähkölaserakupunktiolla voidaan hoitaa ja kuntouttaa maksan, munuaisten ja muiden sisäelimien toimintaa. Hoitamalla eri vaivojen perussyitä tähdätään pitkäaikaisiin ja pysyviin hoitotuloksiin.

Sähkölaserin vaikutuksiin kuuluu myös soluaineenvaihdunnan tehostaminen, lymfa- ja verenkierron lisääminen hoidettavalla alueella sekä hermotoiminnan rauhoittaminen. Hoidon avulla soluhengitys helpottuu ja näin saadaan aikaan turvotuksien laskua ja tulehdusten estoa.
Olemme saaneet erittäin hyviä hoitotuloksia mm. seuraaviin vaivoihin:

• aineenvaihduntaongelmat
• astma, allergiat
• diabetes
• eturauhastulehdus
• haavainen paksusuoli
• hermosäryt, tuntopuutokset
• hormonitoiminnan häiriöt
• huimaus, pahoinvointi
• ihovaivat, akne, atooppinen ihottuma
• issias, hermotulehdukset ja -pinteet
• kilpirauhasen vajaa- ja liikatoimintahäiriöt
• kihti
• kylmät jalat, levottomat jalat
• lapsettomuus
• liikalihavuus
• lihassäryt, pakotukset
• limapussin tulehdukset, bursiitti
• maksavaivat, kohonneet maksa-arvot, kohonnut kolesteroli
• migreeni, päänsärky, jännityspäänsärky
• muisti, dementia, alzheimer
• näköhäiriöt ja silmävaivat
• raajojen puutuminen, tunnottomuus, kylmyys, osteoporoosi
• reuma, fibromyalgia, nivelrikko
• riippuvuusongelmat: tupakka, alkoholi
• stressi, masennus, ahdistus, paniikkihäiriöt
• suolisto-ongelmat, imeytymiset, verenvuodot
• säärihaavat
• tinnitus, kuulon heikkeneminen
• tupakasta vieroitus
• turvotukset jaloissa, käsissä ja kehossa
• unettomuus ja nukahtamisvaikeudet
• vatsavaivat ja kivut vatsan alueella
• verenpaineongelmat
• virtsatieongelmat, inkontinensi
• voimattomuus, väsymys

One Comment

Kommentit