Ilia Kalioujnov-Salminen

Kalioujnov-Salminen_Ilia_rintakuva_pieni

Ilia Kalioujnov-Salminen (s. 1983 Pietarissa) opiskeli ammattikorkeakoulu Metropoliassa ja valmistui vuonna 2008 musiikkipedagogiksi erinomaisin arvosanoin. Saman vuoden syksystä alkaen hän on toiminut Pohjois-Helsingin musiikkiopiston opettajana. Opiskelun aikana hänen pianonsoiton pedagogeina toimivat mm. Antti Hotti ja Janne Mertanen. Vuosina 2005-06 Kalioujnov-Salminen täydensi opintojansa Malmön musiikkikorkeakoulussa Ruotsissa.
Kalioujnov-Salminen aloitti vuonna 2000 myös urkujensoiton opiskelun. Samoihin aikoihin alkoi vilkas konserttitoiminta. Mm. panhuilisti Stefan Stanciun kanssa ja vuodesta 2005 ruotsalaishuilisti Frans Hagermanin kanssa. Konserttitoiminnan tuloksena syntyivät duot ”Pantastic” ja ”Frailius” sekä levy ”Café Concert”. Sibelius-Akatemiassa Kalioujnov-Salmisen urkujensoiton opettajinaan olivat Olli Porthan ja Olli Pyylampi sekä Malmön musiikkikorkeakoulussa Anders Johnsson. Korrepetiittorin taitoja Ilialle opetti Jari Hiekkapelto ja liedpianismiin Ilia sai oppia Seppo Saloviukselta.

Syksyllä 2010 Kalioujnov-Salminen opiskeli Bernin musiikkikorkeakoulussa Sveitsissä, jota ennen Ilia suoritti varusmiespalveluksen Lahden varusmiessoittokunnassa. Soittokunta sai kunniatehtäväkseen edustaa Suomen puolustusvoimia kansainvälisissä Tattoo -tapahtumissa Saksan Mönchengladbachissa ja Ruotsin Eksjössä. Mainittakoon, että Ilia oli varusmiessoittokunnan parhaita ampujia, jolla oli testien perusteella yksikön paras fyysinen kunto.
Ilia tunnetaan myös säveltäjänä, jonka sävelkieli on luonteeltaan myöhäisromanttinen, siihen kuuluvine ilmeikkäine melodioineen.

Pianon- ja urkujensoiton opiskelun rinnalla Ilia on suorittanut harmonikansoitossa ammatillisen B-tutkinnon opettajinaan Sirkka Kelopuro ja Lars Holm.

Vuonna 2011 Kalioujonov-Salminen nähtiin pianon ääressä Talent Suomi -kilpailun semifinaalin suorassa lähetyksessä. Samana vuonna Ilia teki ensimmäisen säveltämänsä ja sanoittamansa singlen ”You are divine” tuottajanaan Laura Voutilaisen ja Robinin monien laulujen säveltäjä Maki Kolehmainen. Presidenttiehdokas Pekka Haaviston kampanjassa Ilia esiintyi pianistina mm. Haaviston ”Anna mun kaikki kestää” -kirjan julkaisemistilaisuudessa syksyllä 2011.
Kalioujnov-Salminen tunnetaan kaikissa Itä-Uudenmaan seurakunnissa sekä Kolarin, Kauhajoen ja Iitin seurakunnissa. Tällä hetkellä Ilia opiskelee musiikkitiedettä Helsingin yliopistossa.